Florile sunt plante gingase, parfumate si delicate. O gradina fara flori nu poate fi perfecta. Consideri ca este dificil sa plantezi mai multe soiuri de flori in gradina ta pentru ca nu ai solul potrivit? Noi iti oferim solutia. 
Creaza-ti gradina perfecta indiferent de urmand sfaturile noastre. Acestea iti vor da posibilitatea sa plantezi cele mai interesante si deosebite soiuri de flori. Gradina ta va fi impodobita cu flori superbe si vei vedea cu ochii tai cum fiecare soi va prospera.

Daca ajungi sa cunosti toate tipurile de soluri si florile perfecte pentru fiecare dintre ele, nu ai cum sa dai gres. Gradina va radia de frumusete datorita spectacolelor de culori pe care le ofera fiecare petala delicata de floare.

Fiecare sol este clasificat in functie de textura lui, de continutul de nutrienti si de mineralele pe care le contine. Solul este baza si sursa de viata a florilor. Daca o floare nu creste frumos si nu prospera inseamna ca nu este o planta potrivita pentru acel tip de sol. Mai jos iti oferim cateva idei cu specii perfecte pentru fiecare tip de sol in parte.

Solurile lutoase sunt grele, bogate in substante nutritive. 
Florile perfecte pentru solul lutos sunt:
Floarea 
Helenium este o specie rezistenta pentru acest tip de sol. Florile acestui soi pot inflori in diferite culori: galben, portocaliu sau rosu. Aspectul florilor este de tip margareta. Frunzele sale cresc sub forma lanceolata in nuante de verde inchis. Rondurile cu flori din gradina vor radia in culori calde si aprinse.
Aster este o alta floare perfecta pentru solul lutos, o planta perena care rezista foarte bine in soluri grele. In functie de soi florile pot inflori in diferite culori de alb, violet, albastru sau roz. 
Monarda este o planta perena cu flori care creste bine in soluri lutoase. Floarea este rezistenta la temperaturi ridicate. Ea infloreste in nuante de violet, roz sau chiar alb. Aspectul florilor este foarte interesant. Pana la sfarsitul anotimpului de toamna gradina va radia de frumusete.

Solul argilos se caracterizeaza prin amestec de nisip, argila si namol, este usor compact si retine umezeala. 
Flori ideale pentru acest tip de sol: 
Wisteria este o planta cataratoare care creste armonios in acest tip de sol. Florile sale in ciorchine mari albe, violet sau roz ofera reflexii pline de viata gradinilor. Wisteria este cea mai populara floare cataratoare si are un parfum deosebit.
Delphinium este o planta perena perfecta pentru solurile argiloase. Soiul inforeste spectaculos in nuante de rosu, albastru, violet, roz sau alb. Denumita si ca Nemtisorul de Camp, ea ofera aspecte elegante in orice aranjament din gradina.

Solurile nisipoase sunt uscate, usoare, calde si sarace in substante nutritive. 
Flori ideale pentru solul nisipos: 
Lalelele sunt plante cu bulbi rezistente. Laleaua este cea mai apreciata floare de primavara. Florile timpurii intr-o paleta larga de nuante creaza spectacole de primavara demne de admirat in orice sol nisipos. 
Hibiscus este o planta cu flori care infloreste continuu pana la sfarsitul anotimpului de toamna. Florile in nuante de albastru, roz sau albe ofera decorului peisagistic un aer proaspat si vesel.

Solurile cu turba sunt bogate in substante organice si sunt umede. 
Flori pentru soluri bogate in turba :
Un soi interesant este floarea Rhododendron cunoscuta sub denumirea populara de Azalee sau Bujor de Munte. Planta creste sub forma de arbust cu buchete imense de flori ce vin intr-o varietate de culori: rosu, alb, violet si roz.
Begonia este o planta perena cu flori. Intr-o paleta larga de culori si nuante florile sale bogate sunt perfecte pentru decorarea gradinilor cu sol de turba, dar si ca planta de ghiveci.
Alte flori deosebite care cresc in soluri cu turba sunt Irisii.

Solurile calcaroase sunt alcaline si slabe in nutrienti. 
Cele mai frumoase flori pentru soluri calcaroase sunt:
Dianthus sau Garofita este o planta care creste bine in soluri calcaroase. Garofita infloreste pe tot parcursul verii si la inceputul anotimpului de toamna. Florile sale se gasesc intr-o varietate de nuante si culori sau in combinatii. Aceste flori scantaietoare sunt ideale pentru borduri sau ca acoperitoare de sol si ofera un parfum foarte placur. 
Campanula sau Clopotelul Carpatin si Balcanic sunt plante ideale pentru solul calcaros. Planta creste dens cu flori in nuante de albastru sau violet. Clopoteii deschisi in nuante de albastru ofera imagini demne de admiratie. Gradina va reflecta raze de culori pe tot parcursul verii.
Inca cateva soiuri de flori pentru solurile calcarose sunt floarea urcatoare Clematis, Lavanda si soiurile de Geranium.