Ce poate fi mai placut decat sa ai o gardina frumos decorata cu soiuri de plante care nu necesita ingrijiri deosebite, frumusetea lor naturala reflectand adevarata lor splendoare.

O gradina frumoasa care nu are nevoie de intretineri deosebite este visul multor persoane.
Pentru a crea o astfel de gradina exista mai multe modalitati simple. Exista diferite specii de conifere si arbusti care nu necesita deloc intretineri.
Noi am creat un top cu 10 arbusti si conifere care nu au nevoie de ingrijiri deosebite. Aceste specii prin aspectul lor natural, neatins si nemodificat te vor uimi prin frumusetea lor care este definita prin culori, forme, texturi, flori sau fructe.

Coniferele sunt copaci cu acele / frunzele vesnic verzi si sunt usor de recunoscut datorita aspectului lor deosebit. Frunzisul de tip acicular cu ramurile impodobite prezinta conuri ce sunt purtatoare de seminte. Acestea pot creste la inaltimi impresionate sau pot fi soiuri pitice. Coniferele se pot planta in orice gradina.

Arbustii au un rol major in decorarea gradinilor mici si mari. Sunt usor de crescut fara a necesita intretineri speciale.

1. Un conifer extrem de apreciat, versatil care se gaseste intr-o varietate de dimensiuni, forme si culori este Tisa. Aceasta prospera in orice zona si nu este sensibila fata de tipul de sol. Este un accent colorat in orice decor. Arata minunat pe tot parcursul anului datorita frunzisului sau vesnic verde.

2. Culori si forme spectaculoase pot fii obtinute in gradina daca plantezi mult iubita Tuie. Tuia este un conifer cu frunzisul vesnic verde. Aspectul proaspat creaza imagini pline in toate tipurile de gradini. Tuia se gaseste intr-o varietate mare de soiuri care mai de care mai atragatoare cu forme gata conturate fara a necesita tunderi sau modelari. Poti alege tuia globulara, columnala, piramidala sau acoperitoare de sol.

3. Contraste vesele, pline de culoare in nuantele focului sunt create de frunzisul spectaculos al arbustului Pieris Forest Flame. Soiul este un arbust cu frunzisul permanent in nuante de verde si rosu.

4. Revenirea primaverii te intampina cu flori colorate. Azaleea este un arbust decorativ cu flori care vine intr-o varietate de culori si nuante atractive. Soiul nu necesita ingrijiri speciale si creaza spectacole interesante ornamentale datorita abundentei florilor.

5. Un soi atragator si decorativ fara a necesita intretineri, tundere, taiere sau modelare este Scumpia Royal Purple. Acest arbust decorativ are un frunzis foarte frumos in nuante de visiniu aprins. Creaza tufisuri bogate dense cu flori cu aspect pufos in nuante rosiatice-visinii.

6. Gradini decorative pline de culoare timp de patru sezoane sunt oferite de frumusetea naturala a arbustului Ilex. Acest arbust spectaculos are frunzisul vesnic verde cu aspect pestrit. Acesta formeaza tufisuri mari, bogate, decorative. In anotimpul rece arbustul este puternic decorat cu fructe rosii stralucitoare ca margelele.

7. Ideal pentru orice climat, chiar si in zonele reci este Ienuparul. Coniferul creste armonios cu forme interesante si diferite nuante in functie de soi. Frunzisul acicular este vesnic verde pentru o prospetime pe tot parcursul anului. Frunzisul sau decoreaza gradina in nuante superbe stralucitoare.

8. Dracila Berberis este un arbust decorativ care nu cere ingrijiri. Acest arbust prospera in diferite tipuri de soluri. Frunzisul dens imbraca ramurile arcuite sau creaza jocuri de culori in functie de soi si de anotimp.

9. Mase bogate cu flori galbene stralucitoare sunt create de arbustul Kerria japonica - Trandafirul Domestic. Soiul este usor de intretinut si creste bine in orice tip de sol. Creaza tufe imense cu aspect cascadic.

10. Peisaje colorate cu aspecte dantelate pot fi usir create de arbustul Socul Negru Sambucus Nigra. Frunzisul sau elegant in nuante inchise de violet-negricios se imbina perfect in orice peisaj. Soiul are o crestere usoara si nu necesita deloc intretineri.

Daca ai un stil de viata foarte ocupat, incarcat si alert o gradina fara a necesita ingrijiri dese este solutia perfecta. Royal Plant iti ofera conifere si arbusti ce nu necesita ingrijiri speciale si care iti vor impodobi maiestuos gradina. Nu ezita sa le achizitionezi!