Gradini superbe pline de culori, flori proaspete pentru o toamna luminoasa si fascinanta. Imbraca-ti gradina cu plante perfecte pentru anotimpul de toamna care vor oferi prospetime si jocuri de culori, contraste si nuante.

Odata cu venirea anotimpurilor reci peisajele incep sa isi piarda din intensitatea culorilor. Frumusetea plantelor de toamna imbraca decorul gradinilor cu flori colorate, frunze deosebite in nuantele focului, fructe de diferite dimensiuni, culori si forme, tulpini si ramuri simple frumos decorative.

Pentru o gradina remarcabila noi am creat un top cu 10 plante superbe pentru anotimpul de toamna.

1. Aster sunt perene superbe, excelente pentru anotimpul de toamna. Florile mici de tip margarete abunda din plin in acest anotimp. Este o alegere ideala pentru gradina ta, un soi perfect pentru borduri sau ronduri care ofera culoare in aceasta perioada a anului.

2. Pyracantha este un arbust cu flori, vesnic verde. Fructele sale magnifice precum margelele in nuante de rosu, portocaliu sau galben impodobesc superb gradinile in anotimpul de toamna si de iarna. Soiul se poate antrena sa se dezvolte pe garduri sau ziduri.

3. Sambucus nigra Black Lace creeaza decoruri minunate cu aspect dantelat. Arbustul formeaza tufisuri cu frunze decorative in nuante de violet-negricios. Aspectul frunzisului este dantelat. Soiul plantat in gradina nu necesita ingrijiri iar in anotimpul de toamna arbustul este puternic impodobit cu bobite negricioase, stralucitoare.

4. Gradini decorate cu frunze in nuante de purpuriu precum catifeaua le ofera arbustul Cotinus Royal Purple. Aspectul natural al tufisului decoreaza bordurile si frontierele din gradina. Soiul nu necesita intretineri, creste bine in orice tip de sol iar tufisul creaza peisaje unice, intens colorate.

5. Weigela Florida Alexandra este un arbust atractiv in anotimpul de toamna. Frunzisul sau este frumos decorat in nuante sclipitoare de purpuriu. Arbustul creste dens si compact, soiul nu necesita intretineri sau ingrijiri.

6. Sedum este planta superba pentru amenajarea si decorarea gradinii in anotimpul de toamna. Florile incep sa infloreasca la sfarsitul verii. Odata cu venirea anotimpului de toamna, acest soi te surprinde prin frumusetea si culorile superbe.

7. Un alt exemplar superb care ofera contraste de culori in anotimpul mohorat al toamnei este Hebe Tricolor. Este un arbust cu frunzisul superb, permanent in nuante tricolore de verde, alb si visiniu.

8. Movile cu frunze stralucitoare in diverse nuante atragatoare le ofera arbustii din soiul Berberis. Frunze pictate in nuante rozalii cu stropi purpurii, curcubee in nuante de verde cu visiniu, galbui si portocaliu in contrast cu bobite negricioase, un spectacol inedit in anotimpul de toamna.

9. Un arbust minunat cu frunzisul permanent in nuante aurii este Euonymus Emerald Gold. Zonele umbrite primesc acum culoare si lumina chiar si in anotimpul racoros de toamna datorita culorilor vii ale frunzelor.

10. Aucuba japonica Variegata este un arbust japonez usor de crescut. Soiul este vesnic verde, frunzele stralucitoare prezinta nuante de verde inchis cu picaturi galbene-aurii. Aspectul interesant iese in evidenta pe tot parcursul anului. In anotimpul de toamna fructele rosii ca margelutele impodobeste frumos arbustul.

Nu lasa ca anotimpul de toamna cu haina lui sa ruineze decorul gradinii, profita de acest anotimp care poate sa ofere culoare si prospetime gradinii prin alegerea plantelor ideale ce arata superb in acest sezon. Multe plante de toamna vin intr-o paleta larga coloristica care invioreaza gradina in anotimpul tarziu de toamna iar pe toate acestea le poti achizitiona din magazinul nostru online Royal Plant.