Pe langa dimensiunile in centimetri care reprezinta marimea aproximativa pe care o are produsul in momentul in care acesta este cumparat (si care de regula difera de inaltimea la maturitate), exista si dimensiuni cu denumiri standard ale caror abrievieri le prezentam mai jos:

 • P9 reprezinta un ghiveci cu o inaltime de 9 centimetri. Acest mic ghiveci poate avea baza patrata si este utilizat in special in cazul plantelor perene mici sau foarte tinere. Plantele livrate in acest tip de ghiveci au inaltimea sau diametrul in functie de specie intre 0-20 cm.
 • P12 reprezinta un mic ghiveci cu o inaltime de 12 centimetri. La fel ca tipul P9, aceste ghivece sunt utilizate pentru perene mici sau plante tinere. Dimensiunile mai mari asigura o stabilitate crescuta pentru plantele mai dezvoltate si permit de asemenea retinerea mai mare de umiditate. Plantele livrate in acest tip de ghiveci au inaltimea sau diametrul in functie de specie intre 0-40 cm.
 • C2 si C3 este un ghiveci cu volumul de 2 sau 3 litri utilizat cu precadere pentru livrarea arbustilor, gardurilor vii, trandafirilor acoperitori de sol, plantelor urcatoare, bambusurilor sau a perenelor medii si mari. Plantele livrate in acest tip de ghiveci au inaltimea sau diametrul in functie de specie intre 0-60 cm.
 • C5 reprezinta un ghiveci cu un volum de 5 litri utilizat in cazul unor arbusti ornamentali mai mari si a unor specii de conifere pitice sau mici. Dimensiunea asigura o dezvoltare buna a radacinilor acestor plante. Plantele livrate in acest tip de ghiveci au inaltimea sau diametrul in functie de specie intre 0-80 cm.
 • C10 si C12 sunt ghivece de talie mare cu volume de 10 respectiv 12 litri. Acestea sunt utilizate in cazul unor arbori ornamentali sau a unor conifere de talie medie. Plantele livrate in acest tip de ghiveci au inaltimea sau diametrul in functie de specie intre 0-100 cm.
 • 6//8, 8//10, 12//14 reprezinta circumferinta (in cm) a trunchiului unui puiet la inaltimea de un metru. Se utilizeaza pentru puieti de arbori.
 • Bulbi si rizomi: In cazul plantelor din aceasta categorie, livrarea se face in urmatorul fel:  ori bulbul plantat in ghiveci (fresh potted  = proaspat plantat, neinradacinat in totalitate) ori tip vrac.
 • Alte informatii privind modul de livrare:

  Plantele perene sunt livrate de multe ori avand numai radacinile, bulbii, rizomii in ghiveci (repaus vegetativ), partea deasupra pamantului a perenelor nefiind vizibili pana la intrarea in vegetatie. Dupa ce trece perioada de inflorire raman iarasi doar radacinile plantelor pana la urmatorul an. In perioada de toamna – iarna – primavara devreme aceste plante se livreaza in repaus vegetativ.

  Ferigile in perioada de toamna – iarna – primavara devreme se livreaza in repaus vegetativ.

  Plantele acvatice in perioada de toamna – iarna – primavara devreme se livreaza in repaus vegetativ.

  Ierburi si bambusi ornamentali: In perioada de toamna – iarna - primavara devreme se livreaza in repaus vegetativ, frunzele acestora avand un aspect uscat, acest lucru fiind normal perioadei respective. Frunzele uscate depoziteaza energia necesara pornirii in vegetatie in anul urmator.

  Arbori, arbusti, pomi fructiferi, trandafiri, flori urcatoare, vita de vie: In perioada de toamna – iarna – primavara devreme se livreaza in repaus vegetativ, neavand frunze. Ramurile sau coronamentul acestor plante este posibil sa fie tunse inainte de a fi ambalate si livrate. Wisteria si Campsisul pornesc in vegetatie foarte tarziu, este posibil ca si la inceputul lunii mai inca sa fie livrate fara frunze. Soiurile de Clematis in clima noastra isi pierd partea deasupra pamantului si pornesc in vegetatie tarziu. Este posibil ca inca si la inceputul lunii mai sa fie livrati numai radacinile in ghiveci. Dupa ce intra in vegetatie lastarii noi cresc foarte repede!