Filtru produse (26 produse)

Tipul Plantei

Amplasare

Recoltare

Se afiseaza 1-24 din 26 produse

Gradina este un loc plin de viata unde te poti refugia ori de cate ori ai nevoie, insa acest loc poate fi si o sursa naturala din care sa culegi cele mai delicioase fructe.

Vita de vie este o planta ideala pentru gradinile mari, dar si pentru cele mici deoarece este un element de decor inedit dar si o sursa de fructe delicioase. Curtea casei, balcoanele si zidurile pot primi viata cu ajutorul vitei de vie ce ofera imagini interesante, moderne si un aer exotic peisajului. In plus rodul vitei de vie este delicios si atragator.

Vita de Vie este o planta cataratoare care creste si se intinde asemenea unei liane. Fructele cresc in ciorchine mari cu boabe dulci, aromatice. Trunchiul si lastarii vitei de vie sunt lemnoase, acestea se dezvolta puternic an de an. Vita se intinde si se ramifica foarte puternic, plantarea ei trebuie facuta pe langa spaliere, garduri sau ziduri. Datorita modului de crestere, are nevoie de sustinere pentru a se dezvolta armonios.
Vitele de vie vine intr-o mare varietate de soiuri cu fructe ce au gusturi si arome diferite.

Cele mai bune soiuri de vita de vie pentru consumul fructelor proaspete sunt soiurile de vita care fac struguri mari de masa. Soiurile cele mai delicioase destinate consumului proaspat din categoria strugurilor albi sunt:

  • Sultanessa: un soi alb cu boabele mari, crocante si suculente, fara samburi.
  • Victoria: produce struguri din abundenta cu miezul crocant si carnos.
  • Tereza: face struguri cu boabele mari in nuante galbui-rosiatic cu miezul foarte aromat.

Cele mai dellicioase si aromate soiuri de struguri negri cu fructele mari destinate consumului proaspat sunt:

  • Prima: produce struguri cu boabele parfumate si aromate.
  • Cardinal: are struguri cu boabe mari si coaja subtire, cu un gust placut, dulce.
  • Napoca: produce din abundenta struguri cu boabele mari dulci-acrisoare cu aroma de muscat.
  • Suvenir: o sursa de struguri aromati cu miezul pietros, crocant.

Vita de vie este de asemenea o sursa importanta din care se fabrica cele mai scumpe si rafinate vinuri.

Vrei sa sti care sunt cele mai nobile soiuri pe care le poti cultiva si tu?

Daca detii o podgorie si esti un producator de vinuri, afacerea ta va inflori datorita varietatilor de soiuri de vita de vie pe care ti le punem la dispozitie in magazinul nostru online. Dintre soiurile albe poti alege Feteasca Regala, Riesling Italian sau Tamaioasa Romaneasca care este un soi romanesc vechi si are un gust divin. Vinul obtinut este unul delicat si placut.

Soiurile negre (rosii) ideale pentru vinuri delicioase sunt: Cabernet Sauvignon, un soi original frantuzesc, Medina, Feteasca Neagra care este un soi vechi romanesc, Pinot Noir care este un soi originar din Franta sau Merlot originar din Franta, cultivat si apreciat de multe podgorii din lume.

Vita de vie este o planta care indeplineste toate gusturile. Tu alege doar soiurile care iti plac si planteaz-o in podgoria pe care o detii sau in gradina din curtea ta. Royal Plant iti ofera o colectie diversa cu cele mai bune soiuri de vita de vie, destinate atat consumului ca fructe proaspete, cat si pentru producerea celor mai delicioase vinuri.

Mai mult