Filtru Produse (22 produse)

Tipul Plantei

Anotimp inflorire

Amplasare

Creste pana la

Se afiseaza 1-22 din 22 produse

Gradinile si iazurile pot primi un aspect interesant, atragator si cat mai natural prin plantarea diferitelor soiuri de ferigi si amestecuri de plante acvatice. Cu ajutorul acestor plante peisajul va primi contraste si texturi deosebit de interesante.

Locul umbrit din gradina poate fi la fel de atragator si frumos daca plantezi plantele potrivite care se dezvolta foarte bine in locurile ferite de lumina puternica a soarelui. Ferigile sunt plante ideale pentru a decora aceste zone din gradini unde lumina si razele soarelui nu pot ajunge constant.

Ferigile decorative sunt plante perene ce formeaza tufisuri dense cu frunze. Ferigile sunt considerate ca fiind printre cele mai vechi plante avand o istorie de cateva sute de milioane de ani. Acestea pot fi gasite intr-o gama uimitoare de culori, forme, texturi si dimensiuni in magazinul nostru online. Efecte pline de culori si nuante interesante in gradina se pot obtine daca alegi soiuri de ferigi decorative cu aspect interesant. De departe cea mai spectaculoasa specie cu frunzisul in culori inedite este Feriga Athyrium Niponicum Metalicum. Acest soi are frunzisul cu reflexii metalice in nuante de verde-argintiu. Pentru un aspect mai natural, Feriga Polystichum Tsus-Sinense creste cu frunzisul dens in nuante de verde inchis si lucios.

Gradinile cu decoruri pline de texturi si forme atragatoare care formeaza peisaje exotice se obtin prin plantarea soiurilor atractive de ferigi din familia Ferigii Dulci (Polypodium vulgare) care are frunzisul imparipenat in nuante de verde inchis, crud. Este un soi ideal pentru amenajarea parcurilor si a gradinilor cu aspect montan.

Navalnicul sau Limba Cerbului (Phyllitis scolopendrium) are un frunzis foarte frumos, fiind diferita de Feriga Comuna. Frunzele sale lanceolate lungi au aspect incretit iar nervurile decorative formeaza tufisuri atractive. Feriga Strasnic (Asplenium trichomanes) este un alt soi de feriga cu frunzisul deosebit.

Aspectul natural si salbatic al gradinilor de tip englezesc se poate obtine daca plantezi Feriga Comuna, Feriga Spata Dracului, Feriga de Apa, Feriga Paniculata Osmunda Regalis sau Feriga Onoclea Sensibilis. Ferigile se pot planta si in ghivece pentru a crea efecte atragatoare. Acestea se obtin daca le plantezi in ghivece de piatra sau teracota.

Plantele acvatice sunt plante perene care cresc bine in soluri constant umede sau chiar in ape cu adancimi mici. Tipurile si soiurile de plante acvatice sunt foarte numeroase. Indiferent de gustul tau sau de tipul gradinii pe care o detii, vei avea posibilitatea sa alegi soiuri inedite pe care sa le integrezi in decorul gradinii. Plantele acvatice incanta privirile prin culori, forme, texturi si flori.

Iazurile, baltile si lacurile vor reflecta adevarate imagini deosebite iar frumusetea lor va fi pusa in valoare de plantele acvatice. Arum italicum este o planta acvatica ce ofera frumusete si culoare prin frunze si fructe. Fiecare tulpina este bogat impodobita cu bobite mici rosii. Acest soi creaza decoruri cu aer exotic, tropical.

Decoruri interesante ale gardinilor si iazurilor pline de flori in culori atragatoare se obtin prin Plante acvatice cu flori. Lysichiton Camtschatcensis are florile albe asemanatoare cu calele iar in perioada de inflorire gradina va avea aspect impodobit parca cu lumanari parfumate.

Delicatetea si aspectul interesant al florilor de Nufar sau Lotus sunt de o frumusete rara. Nufarul Galben, Nufarul Marliacea Chromatella, Nufarul Attraction sau Nufarul Fabiola sunt soiuri pline de culori vibrante. Acestea vor oferi culoare si prospetime apelor din gradini. Luciul apei va scoate in evidenta florile elegante ale acestor minunate plante acvatice.

Crinul de Apa este o planta acvatica cu flori la care forma si culoarea florilor creaza imagini cu aspect exotic, tropical.

Plantele acvatice cu aspect ierbos sunt la fel de interesante si de decorative. Pe marginea iazurilor si a baltilor se pot planta soiuri deosebite precum Rugina Juncus Ensifolius sau Iarba rosie de Balta (Imperata cylindrica) care formeaza stufarisuri dense cu frunze decorative in nuante de verde-rosu stralucitor. Nuantele dungate ale plantei acvatice Scirpus creeaza contraste placute foarte frumoase cu iazurile si lacurile. Rugina este un soi cu aspect interesant, o planta acvatica perfecta pentru gradinile cu aspect japonez si modern. Forma frunzelor si a tulpinilor ondulate, spiralate creeaza decoruri atractive.

Viziteaza oaza noastra de ferigi si plante acvatice si alege soiurile cele mai interesante pentru a-ti transforma gradina intr-un paradis verde. Suntem alegerea ta numarul unu in materie de plante decorative.

Mai mult