Par Napoca

* Dimensiune : 
39,00 lei
- +

Parul Napoca este un pom fructifer care apartine familiei Rosaceae, un soi romanesc care face fructe delicioase. Acesta creste cu o tulpina dreapta puternica, lemnoasa iar coroana ii este ramificata si bogata. Frunzele cresc sub forma ovata in nuante de verde cu suprafata lucioasa. Florile sunt formate din 6 petale albe usor parfumate iar fructele sunt mari, delicioase si cresc sub forma piliforma alungita.

Pielita fructului este colorata in nuante de galben-verzui cu pete rosiatice. Pulpa fructului este suculenta, dulce. Fructele isi mentin prospetimea mai mult timp.

Parul Napoca este un copac de talie mijlocie cu o crestere moderata-lenta. Soiul poate atinge inaltimea de 200-300 de centimetri. Infloreste in anotimpul de primavara in luna aprilie. Rodul incepe sa se coaca in luna august. Parul are nevoie de lumina astfel plantarea trebuie facuta in zonele deschise, cu multa lumina. Necesita intretineri pentru a oferi fructe delicioase din abundenta.

Parul Napoca este un pom fructifer care se poate planta in gradini, livezi sau chiar in curtea casei si se cultiva pentru fructele sale deliciose. Fructele de par se pot consuma in stare proaspata sau conservate. Ele se folosesc la compoturi, sucuri, gemuri si dulceturi sau la diverse preparate si deserturi.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 200 - 300 cm
Anotimp inflorire : Primavara
Recoltare : August