Tuia Thuja occ.Brabant

* Dimensiune : 
27,50 lei
- +

Thuja occidentalis Brabant este un conifer ornamental care apartine familiei de plante Cupressaceae. Soiul este cunoscut sub denumirea de Tuia Brabant. Coniferul are frunzisul vesnic verde, proaspat in nuante de verde, galbui-bronz. Soiul este ideal pentru a se planta sub forma de gard viu. Creste dens si stufos. Frunzisul este acicular, aplatizat cu aspect solzuros.

Tuia Brabant se incadreaza in categoria coniferelor de talie mare. Soiul are o crestere moderata-lenta. La maturitate poate atinge inaltimea de 12 metri. Coniferul are nevoie de intretineri periodice. Se tunde si se modeleaza usor. Tuia nu este un conifer pretentios, creste bine in soluri fertile, argiloase. Coniferul se poate planta in zonele cu semi-umbra sau in locuri insorite, luminoase. Tuja are o rezistenta remarcabila la daunatori sau la poluare, se adapteaza foarte usor in orice climat chiar si in zonele urbane.

Thuja occidentalis Brabanteste un conifer decorativ prin frunzis si culoare care ramane proaspata pe tot parcursul anului. Cu ajutorul acestui soi se pot realiza garduri vii inedite, perfecte pentru amenajarea curtilor, a gradinilor, pentru parcuri sau stradal.

Amplasare : Soare, Semi-umbra