Tuia Thuja plicata Atrovirens

Disponibilitate: Nu mai este in stoc


25,00 lei

Thuja plicata Atrovirens este un conifer cu frunzisul vesnic verde care face parte din familia Cupressaceae. Soiul este cunoscut sub denumirea de Tuia Giganta. Tuia creste si se dezvolta puternic cu frunzisul luxuriant, dens si bogat. Frunzele sunt moi, cresc sub forma aciculara, aplatizata cu aspect solzuros in nuante placute de verde crud, lucios. Tuia creste cu aspect piramidal.

Tuia Giganta este un conifer de talie mijlocie cu o crestere moderata. Soiul poate atinge la maturitate inaltimile de 7-8 metri. Coniferul tolereaza usor tunderea si modelarea. Tuia nu este un conifer pretentios, creste bine in zonele luminoase dar si in locuri cu semi-umbra. Prospera bine in soluri fertile, nisipoase si argiloase. Tuia se adapteaza usor in orice climat, are o rezistenta buna la poluare si la daunatori.

Thuja plicata Atrovirens este un soi perfect pentru a crea garduri vii, mari, dense si bogate. Frumusetea acestui soi se evidenteaza prin aspect, frunzis si culoare. Denumirea soiului vine de la aspectul luxuriant al frunzisului. Tuia ofera imagini inedite in orice aranjament peisagistic.

Amplasare : Soare, Semi-umbra