Gard viu Acer campestre

* Dimensiune : 
55,00 lei
- +

Acer campestre este un arbust decorativ de gardina care face parte din familia Aceraceae sil poarta denumirea populara de Jugastru. Soiu atrage atentia prin frunzis. Frunzele cresc sub forma palmata in nuante de verde crud.

Jugastrul infloreste pe perioada primaverii, mai ales de-a lungul lunii Aprilie. Florile si frunzele sunt reprezentate de o frumoasa nuanta de verde iar fructele sunt disamare, cu aspectul unor aripi intinse in maniera orizontala. Acest arbore cu frunze cazatoare prefera atat amplasarile luminoase cat si cele semi-umbroase fiind originar din Vestul Asiei dar regasindu-se natural si in unele zone ale Europei. Specia este nepretentioasa si se adapteaza usor conditiilor ambientale. In privinta solurilor preferate putem evidentia o varietate semnificativa cum ar fi cele calcaroase, lutoase, nisipoase si argiloase atata timp cat respecta conditiile de buna umiditate si drenare. Pentru utilizarea ca gard viu necesita tundere si modelare.

Are o rata de crestere medie ir inmultirea se poate realiza folosind seminte in perioada primaverii dar si intre mijocul-sfarsitul toamnei. In eventualitatea identificarii de afide (daunatori) se recomanda adresarea catre o unitate fitosanitara specializata.

Acer campestre este un arbust decorativ prin port, aspect si frunze. Datorita densitatii, creeaza garduri vii umitoare perfecte pentru decorarea parcurilor si gradinilor.

Amplasare : Soare, Umbra, Semi-umbra
Anotimp inflorire : Primavara