Gard viu Philadelphus coronarius

* Dimensiune : 
20,40 lei
- +

Philadelphus coronarius cunoscuta ca si Lamaita este un arbust ornamental care infloreste pe perioada primaverii si debutul verii, mai ales de-a lungul lunilor mai si iunie. Facand parte din familia Hydrangeaceae-lor, aceasta specie are flori parfumate, dispuse sub forma unor raceme si cu un diametru de pana la 3,5 cm.

Pentru o dezvoltare armonioasa, se recomanda amplasarea in zone luminate, cu acces la razele soarelui de minim 6 ore pe zi. Este bine de retinut faptul ca pamantul cel mai prielnic acestei specii este cel cu un PH alcalin / neutru, excelente fiind cele argiloase si nisipoase.

Plantarea se poate realiza primavara si toamna, dupa ce ne asiguram ca solul nu este afectat de inghet. Cu scopul obtinerii unei infloriri optime, se recomanda mentinerea solului cu un grad de umiditate mediu spre ridicat. Pentru a asigura inmultirea se pot utiliza butasi de lemnificatie, realizati in sezonul primaverii si iernii.

Philadelphus coronarius este un arbust decorativ prin port, frunze si flori. Pentru a creea garduri vii pline cu flori parfumate Lamaita este o alegere excelenta. In gradini Lamaita se planteaza solitar sau in grupuri pe langa cladiri, ziduri, garduri.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Anotimp inflorire : Vara, Primavara