Gard viu Pyracantha coccinea

* Dimensiune : 
25,00 lei
- +

Pyracantha coccinea este un arbust decorativ cu fructe cunoscut sub denumirea de Catina Ornamentala care face parte din familia Rosaceae. Aspectul arbustului are un rol ornamental deosebit. Soiul este original din Asia si Europa si creeaza tufisuri inedite, bogate in frunzis. Fructele sunt mici, sferice sustinute de un petitol lung. Pe ramuri fructele cresc in grupuri in nuante aprinse de rosu-portocaliu.

Catina ornamentala infloreste primavara, mai ales in luna Mai. Acest arbust de talie medie poate ajunge chiar si la o inaltime de 2 m. Din acest motiv, primavara este usor de tuns, urmand doar usoare cosmetizari pe parcursul anului. Frunzele au un aspect lucios, o forma de lance si o culoare verde crud. Prefera solurile fertile, bine drenate si o amplasare in zone luminoase si semi-umbroase. Plantarea se poate realiza primavara si toamna, dupa ce ne asiguram ca solul nu este afectat de inghet. Gradul de raspandire este de 0.5- 3m. In eventualitatea identificarii de daunatori cum ar fi paduchii de frunza, se recomanda adresarea catre o unitate fitosanitara specializata.

Catina Ornamentala este un arbust decorativ prin port, aspect, frunze si flori si fructe. Soiul creeaza garduri vii deosebite care ofera imagini spectaculoase, pline de culori in orice tip de gradina, in special datorita fructelor in nuante intense de rosu.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Anotimp inflorire : Primavara