Gard viu Spiraea x vanhouttei

* Dimensiune : 
18,50 lei
- +

Spiraea Vanhouttei este un arbust decorativ cu flori care este ideal pentru a fi utilizat ca gard viu. Soiul face parte din familia Rosaceae si poarta denumirea populara de Cununita sau Floarea Miresei. Arbustul creeaza tufisuri bogate in frunzis si mai ales flori, acestea din urma fiind mici si crescand in buchete globulare in nuante de alb cu crem.

Cununita infloreste de la finele primaverii- debutul verii, mai ales in lunile Mai si Iunie. Poate avea o inaltime de pana la 2 m si se dezvolta optim in zonele luminate dar si in cele semi-umbroase. Solurile propice sunt cele argiloase, lutoase dar si nisipoase, semi-fertile si bine drenate. Este un excelent element prezent in decoratiunile urbane, avand dimensiuni moderate si putand fi utilizata ca si gard-viu.

Inmultirea se realizeaza cu ajutorul metodei de despartire (drajoni) pentru simplul fapt ca specia drajoneaza puternic. In eventualitatea identificarii de daunatori cum ar fi paduchii de frunza, se recomanda adresarea catre o unitate fitosanitara specializata.

Spiraea x vanhouttei creeaza imagini interesante in orice tip de gradina. Soiul este potrivit pentru amenajarea parcurilor sau pentru decorarea stradala. Cununita este un soi perfect pentru a creea garduri vii colorate pline cu flori.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Anotimp inflorire : Primavara, Vara