Gard Viu Carpinus betulus

* Dimensiune : 
60,00 lei
- +

Carpinus betulus este un arbust decorativ extrem de apreciat datorita frunzisului sau luxuriant. Arbustul poarta denumirea de Carpen si poate fi utilizat ca Gard Viu. Soiul face parte din familia Betulaceae. Specia acestui arbore provine din zonele centrale si sudice ale Europei dar si cele din vestul Asiei preferand un climat cald. 

In cazul in care doriti utilizarea Carpenului pe post de gard viu, acesta necesita tundere si curatare periodica, in functie de preferinte. Este bine de retinut faptul ca pamantul cel mai prielnic acestei specii este cel cu un continut ridicat de humus, cu un PH alcalin / neutru, excelente fiind cele argiloase si nisipoase. Pentru o dezvoltare armonioasa, se recomanda amplasarea in zone cu lumina naturala sau semi-umbra.

Pe timp de toamna, frunzele ii vor cadea, lasand loc unor fructe de culoare maronie. In eventualitatea identificarii de daunatori se recomanda adresarea catre o unitate fitosanitara specializata.

Carpinus betulus este un arbust decorativ prin port, aspect si frunze. Cu ajutorul acestuia se pot realiza garduri vii interesante, pline de viata si prospetime.

Amplasare : Soare, Semi-umbra