Photinia fraserii Red Robin

Disponibilitate: Nu mai este in stoc


22,00 lei

Photinia fraserii Red Robin este un arbust decorativ impresionant care face parte din familia Rosaceae si creeaza tufisuri bogate si dense in frunzis. Frunzele sunt extrem de atragatoare, cresc sub forma oval-lanceolta in nuante de verde si rosu iar suprafata lor este lucioasa. In anotimpul de toamna frunzisul primeste nuante intense de rosu, portocaliu si galben. Florile sub forma de buchetele albe.

Photinia Red Robin este o specie ce atinge la maturitate o talie medie, inaltimea aproximativa fiind de 1,5 - 2 metri. Pentru o dezvoltare armonioasa, se recomanda amplasarea in zone cu lumina naturala sau semi-umbra. Infloreste din debutul lunii mai si pana la sfarsit de iunie. Avantajul cultivarii acestui arbust este rezistenta crescuta la frig dar si poluare. Solurile ideale sunt cele cu o umiditate medie si cu o buna drenare.

Datorita florilor, portului si frunzelor deosebite, acest arbust este folosit cu succes in decoratiunile de gradina, imbinandu-se armonios cu alte specii si putand fi plantat ca si gard viu. In gradini, poate fi amplasat pe langa alei, trotuare, borduri.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Anotimp inflorire : Primavara, Vara