Gard viu Ulmus pumila

* Dimensiune : 
42,00 lei
- +

Ulmus pumila este un arbust decorativ original din Asia. Soiul face parte din familia Ulmaceae si creeaza imagini placute datorita frunzisului luxuriant. Ulmul formeaza tufisuri dense si bogate, frunzele cresc sub forma ovala cu marginile zimtate in nuante intense de verde.

Ulmul de Turkestan, cum este cunoscut popular, infloreste pe perioada primaverii, in special de-a lungul lunilor Martie si Aprilie. Poate ajunge pana la inaltimea de 5 metri daca nu este tuns regulat, caracteristica fiind direct proportionala cu gradul de maturitate si dezvoltare. Inaltimea unui gard normal este atinsa in aproximativ 1,5-2 ani. Specia este nepretentioasa si se adapteaza usor conditiilor din tara noastra. Preferinta pentru lumina naturala este si recomandarea noastra ca si amplasament al plantarii, in acest fel specia se va dezvolta sanatos. Frunzele acesteia sunt cazatoare, de dimensiuni reduse, cu un aspect lucios si de culoare verde-crud.

Plantarea se poate realiza incepand cu luna octombrie si pana la sfarsitul lunii martie, rata de crestere fiind ridicata. Poate creste chiar si 1.5 m pe an in conditii favorabile. Poate fi folosit cu succes ca si gard-viu, avand o densitate notabila si o capacitate de umbrire excelenta.

Ulmus pumila este un arbust potrivit pentru realizarea de garduri vii perfecte pentru a decora curtile si gradinile. Creeaza decoruri minunate daca se planteaza stradal sau in parcuri.

Amplasare : Soare
Anotimp inflorire : Primavara