Berberis media Red Juwel

* Dimensiune : 
22,00 lei
- +

Berberis media Red Juwel sau Dracila Red Juwel este o specie de arbust spinos din familia Berberidaceae. Cu frunzisul sau vesnic verde, incanta prin cromatica rosiatica a frunzelor si buchetului de flori de culoare galben-pal.

Infloreste primavara, de regula in lunile Aprilie-Mai. Specie de marime mica, poate atinge la maturitate inaltimi cuprinse intre 10 si 50 cm. Prefera spatiile deschise, luminoase, localizate in bataia soarelui, timpul necesar pentru o devoltare armonioasa fiind de circa 6 ore pe zi. Creste destul de frumos, insa, si in locurile semi-umbroase. Vegeteaza cel mai bine in solurile nisipoase sau lutoase, cu conditia ca acestea sa fie bine drenate si destul de umede. Este usor de intretinut si de tuns. Este recomandat a se evita amplasarea acestei specii in soluri mlastinoase si foarte umede.

Specia creste destul de incet iar distanta de raspandire variaza intre 10 si 50 de cm. Ajunge la maturitate in circa 10-20 de ani de la plantare, in functie de mediul si de factorii de dezvoltare. Principalul daunator este mucegaiul prafos. Este recomandat sa se masuri de protectie de la magazinele fitosanitare specializate.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Anotimp inflorire : Primavara