Euonymus fortunei Emerald Gold

* Dimensiune : 
19,50 lei
- +

Euonymus fortunei Emerald Gold sau Salba mare Emerald Gold este un soi de arbore ornamental din familia Celastraceae. Are frunzele vesnic verzi care cresc compact si bogat sub forma de tufe.

Frunzele, foarte decorative sunt scaldate in nuante de verde inchis si crem. Au forma ovala cu margini usor ondulate. Paleta de culori a acestui arbore se remarca mult mai bine daca este utilizat in combinatii cu arbusti in culori de verde crud cu alb pur, pe timp de iarna sau daca este plantat pe langa pomi fructiferi sau pe zidul casei, in anotimpurile calde.

Este un arbust de talie joasa si poate atinge inaltimi cuprinse intre 30-50 de centimetri. Mediul propice de dezvoltare optima este in spatiile deschise cu soare sau semi-umbra. Nu este pretentios, poate fi sadit in orice tip de sol si de asemenea poate fi tuns cu mare usurinta.

Euonymus fortunei Emerald Gold este o specie extrem de decorativa atat in anotimpurile reci cat si in cele calde. Se poate folosi ca si gard viu ori se planteaza singur sau in grupuri. In parcuri si spatii publice sau in gradini creaza acelasi efect superb incantand privirile oricui.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 30 - 50 cm