Mahonia aquifolium

* Dimensiune : 
20,40 lei
- +

Mahonia aquifolium, cunoscut prin denumirea populara de Mahonie este o specie de arbust decorativ cu frunze vesnic verzi. Datorita frunzisului dens, stufos si a florilor de-un galben curat, ofera o imagine de epoca oricarui tip de gradina. Frunzele, ovale, cu margini spinoase, au tonuri de verde inchis in sezonul cald iar toamna capata o tenta de verde-purpuriu. Florile sunt mici, galbene, bogate si se dezvolta in buchetele.

Mahonia are o rata mica de crestere reusind sa atinga inaltimi de 100-150 de centimetri, atunci cand conditiile de mediu ii sunt favorabile. Infloreste in lunile Aprile-Mai iar pentru amplasare prfera locurile semi-umbroase sau scaldate in lumina naturala a soarelui. Este o specie foarte rezistenta, in special la ger si temperaturi scazute, atata timp cat este ingijita corespunzator si sadita in soluri bine drenate cu umiditate medie.

Este o specie decorativa prin port, frunze si flori si poate fi plantata individual, ca si gard viu sau singular ca si ornament pentru gradina. In combinatii cu alte plante si arbusti decorativi poate fi extrem de apreciata.

Amplasare : Soare, Umbra, Semi-umbra
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Primavara