Rhododendron Germania

* Dimensiune : 

Rhododendron Germania este un arbore ornamental din clasa Ericaceaea. Este cunoscut si sub denumiri populare precum Trandafirul de Munte sau Bujorul de Munte. Creste sub forma de tufisuri dense, stufoase. Frunzele au forma de lance in tonuri de verde inchis.

Florile cresc sub forma de buchetele mari in culori pure de roz inchis cu roz deschis. Au aspect infoiat, involt si petalele sunt usor creponate pe margini, ceea ce ii ofera speciei un aspect decorativ aparte.

Azaleea Germania este un arbust de talie mijlocie iar la maturitate poate atinge inaltimi de pana la 100-150 de centimetri. Rata de crestere este usoara spre medie iar mediul propice de dezvoltare este cel semi-umbros. Infloreste in luna Mai si este adeptul solurilor bine drenate. Azaleea Germania este foarte rezistent la temperaturi scazute.

Rhododendron Germania  este extrem de decorativ datorita portului, frunzelor si florilor sale. Pentru un efect de prospetime si veselie in gradina, acest tip de arbust este ideal. Se poate planta solitar sau in combinatii cu alti arbusti decorativi, pe langa ziduri, trotuare sau alei.

Amplasare : Semi-umbra
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Primavara