Ligustrum ovalifolium Aureum

* Dimensiune : 
18,50 lei
- +

Ligustrum ovalifolium Aureum sau Lemnul Cainesc Aureum, cum este denumirea sa populara, este o specie de arbust ornamental din familia Oleaceae. Frunzele ovale cu aspect lucios si culoare verde pe interior si galben-auriu pe margini creeaza imagini superbe alaturi de florile sale mici, de un alb-mat incantator. Fructele sunt negre, mici si se aseamana cu fructele de padure.


Specia poate atinge de la 2,5 - 4 metri, depinzand de mediul de dezvoltare. Se remarca prin aspectul dens, stufos si impresionant al frunzisului. Este simplu de tuns si de intretinut astfel ca poate fi utilizat ca si gard viu. Ii plac solurile bine drenate, nisipoase, argiloase sau lutoase, cu un grad de umiditate mediu. Ii este beneficia amplasarea in locurile scaldate de soare dar se dezvolta si in cele semi-umbroase. Atentie insa, florile si fructele dauneaza organismului daca sunt inghitite!

Lemnul Cainesc Aureum are o rata de crestere mica spre moderata si poate atinge distante cuprinse intre 2,5 - 4 metri. Ajunge la distanta maxima de dezvoltare in circa 10-20 de ani de la plantare, depinzand de condiiile climatice si de tipul de sol. Afidele sau moliile de frunze sunt atacatorii principali ai acestei specii de aceea se recomanda sfatul magazinelor fitosanitare specializate, in caz de nevoie.

Amplasare : Semi-umbra, Soare, Umbra
Anotimp inflorire : Vara