Cotoneaster dammeri Skogholm

* Dimensiune : 
20,40 lei
- +

Cotoneaster dammeri Skogholm este o planta din familia Rosaceae, originara din China. Specie decorativa vesnic verde cu frunze lucioase, ovale in tonuri de verde inchis. Acest soi de planta decorative face fructe mici, rotunde, colorate in tonuri de rosu.

Are ramuri taratoare cu frunze tari, sub forma de orbita, in tonuri de verde inchis pe partea superioara si tonuri de gri vernil pe partea inferioara. Florile sunt mici, albe iar fructele multe contribuie la aspectul extrem de decorativ.

Specia infloreste in luna Mai iar florile rezista pana in luna Iulie. Inaltimea maxima la care poate ajunge aceasta specie este cuprinsa intre 15-20 de centimetri. Are o rata de crestere rapida iar mediul propice de dezvoltare este cel uscat sau calcaros.

Cotoneaster dammeri Skogholm este o planta decorativa de gradina care incanta privirile cu frumusetea ei, mai ales daca este plantata in ronduri, pe ziduri, pe langa borduri sau scari de piatra. Fructele colorate rezista chiar si in timpul iernii, creand o imagine fantastica in decoratiile de sarbatori.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 15 - 20 cm
Anotimp inflorire : Vara, Primavara