Rhododendron Wilgens Ruby

* Dimensiune : 

Rhododendron Wilgens Ruby este un arbust decorativ din clasa Ericaceae. Specie de talie mare este dens, inalt si ramificat. Frunzele au forma lanceolata-eliptica si sunt pictate in nuante de verde inchis-alburiu. Florile se formeaza in buchete mari si au tonuri de roz intens.

Azaleea Wilgens Ruby este mijlociu ca si forma, insa la maturitate, in conditii optime, poate atinge inaltimi cuprinse intre 150-200 de centimetri. Infloreste in luna Mai si tot in aceasta perioada, arbustul se incarca cu flori intens colorate atragand insectele. Zonele cu mult soare dar si cele semi-umbroase ii sunt benefice pentru crestere si dezvoltare. Ii plac solurile fertile si bine drenate. Prezinta o rezistenta accentuata la poluarea aerului.

Rhododendron Wilgens Ruby impresioneaza prin port, frunze si flori si este utilizat ca si planta de decor in gradini, parcuri sau in diferite aranjamente peisagistice. Se planteaza singur sau in diverse combinatii cu arbusti decorativi. Poate fi folosit si ca element de accentuare in jurul casei, zidurilor sau al cladirilor, precum si in ronduri.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Primavara