Viburnum burkwoodii

* Dimensiune : 
35,00 lei
- +

Viburnum burkwoodii este un soi de arbust cu flori, pe care il incadram in familia Adoxaceae. Se dezvolta sub forma de tufe sau copacei mici. Frunzele au forma ovala si culoare verde inchis. Florile sunt mici, de culoare alba si formeaza buchetele cu aspect sferic. Prezinta un decor desavarsit mai ales in timpul perioadei de inflorire cand florile capata un aspect bogat de bulgarasi de zapada.

Calinul Burkwoodii are o marime medie si se dezvolta la maturitate pana la inaltimi cuprinse intre 100-150 de centimetri. Creste normal si incepe sa infloreasca inca din luna Mai si tine pana in luna Iulie. Iubeste zonele senine si le agreeaza si pe cele semi-umbroase. Vegeteaza bine in soluri bine drenate, fertile. Este rezistent la temperaturi scazute si la daunatori.

Viburnum burkwoodii este o specie foarte decorativa prin port, frunze si mai ales prin flori. Decoreaza foarte bine gradinile, parcurile fie el plantat solitar sau in grupuri. Pe langa ziduri, case, cladiri, garduri sau chiar pajisti, se remarca intotdeauna !

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Vara, Primavara