Viburnum rhytidophyllum

* Dimensiune : 
38,50 lei
- +

Viburnum rhytidophyllum sau Calin Rhytidophyllum, cum mai este cunoscut, este o specie originara din Centru si Vestul Chinei pe care o incadram in familia Adoxaceae. Se remarca prin frunzisul vesnic verde, in tonuri de verde inchis si prin florile sale in nuante de alb pur. Fructele rosii, de forma ovala capata o culoare neagra dupa ce se coc, accentuand si mai mult contrastul de nuante.

Aceasta specie infloreste din luna Mai pana in luna Iunie, La maturitate atinge inaltimi cuprinse intre 2,5 si 4 metri. Tolereaza foarte bine solurile argiloase, nisipoase sau cele lutoase cu un PH alkalin, acid sau neutru.

Iubeste lumina naturala a Soarelui dar agreaza si zonele cu semi-umbra. Radiaza de sanatate si prospetime daca este amplasat in soluri cu un nivel mediu de umiditate.
Are o rata de crestere mica spre moderata dar atinge distante de raspandire cuprinse intre 2,5 si 4 metri. Atinge inaltimea maxima in circa 10-20 de ani de la plantare, in functie de conditiile climaterice si de fertilitatea solului in care a fost sadit. Viburnum rhytidophyllum este o specie rezistenta, rar atacata de daunatori. Se intretine usor si ofera imagini de neuitat daca este amplasata ca si gard viu.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Anotimp inflorire : Primavara, Vara