Brad Abies lasiocarpa Compacta

* Dimensiune : 
95,00 lei
- +

Abies lasiocarpa Compacta este un conifer originar din America de Nord. Coniferul face parte din familia Pinaceae. Bradul creste dens si compact, formeaza o forma interesanta conica. Frunzele cresc sub forma aciculara in nuante de albastru-argintiu. Fiecare crenguta este impodobita puternic cu ace lungi de 3-4 centimetri. Crengile sunt dense, acestea ofera bradului o forma bine definita. Trunchiul la maturitate este acoperit de o scoarta solzuroasa.

Bradul de Arizona este un soi pitic. Coniferul la maturitate se dezvolta la o inaltimea de 2-3 metri. Crestere coniferului este lenta. Bradul prospera bine in zonele insorite dar si in locuri cu semi-umbra. Soiul prefera solurile bine drenate, neutre. Plantarea bradului trebuie facuta in anotimpul de primavara sau in toamna. Bradul are o rezistenta ridicata la temperaturile scazute. Coniferul nu necesita intretineri sau ingrijiri deosebite.

Abies lasiocarpa Compacta este un conifer adorat si indragit de gradinari si de iubitorii de plante. Frumusetea coniferului se reflecta prin aspect, forma, frunze si culoare care ramane proaspata pe tot parcursul anului. Bradul este ideal ca element decorativ pentru gradinile mici, se poate planta in parcuri sau in ghivece mari.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 200 - 300 cm