Brad argintiu Abies concolor Compacta

* Dimensiune : 
285,00 lei
- +

Abies concolor Compacta este un conifer cu frunzisul vesnic verde. Datorita aspectul sau deosebit coniferul poarta denumirea de Bradul Argintiu pitic sau Bradul de Colorado. Este un soi apreciat si adorat de toti iubitori de plante. Soiul este original din Sud-Vestul Statelor Unite ale Americii. Frunzele cresc sub forma aciculara in nuante de argintiu-vernil, argintiu-albastru.

Coniferul creste dens si compact sub forma piramidala. Scoarta trunchiului are o nuanta cenusie-gri pe suprafata ei din loc in loc apare picaturi de rasina.

Bradul Argintiu Pitic se incadreaza in categoria coniferelor de talie mica. Bradul are o crestere moderata-lenta. Inaltimea maxima la care se dezvolta coniferul este de 2-3 metri. Bradul argintiu este cel mai rezistent soi. Se poate planta in orice loc din gradina. Creste bine in orice tip de sol care are un drenaj bun. Coniferul are o toleranta ridicata la ger si la perioadele de seceta. Soiul nu necesita ingrijiri.

Bradul Argintiu Pitic este un conifer decorativ prin port, aspect, coroana, frunze si culoare. Aspectul sau elegant creeaza tablouri inedite in gradinile mici, parcuri sau in alte arnjamente peisagistice. Bradul se planteaza solitar sau aliniat.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm