Hosta Albopicta

* Dimensiune : 
25,00 lei
- +

Hosta for. 'Albopicta' este o planta erbacee, perena care face parte din familia de plante Asparagaceae. Planta formeaza tufe decorative cu frunze. Frunzele sunt mari, cresc sub forma ovata, sub forma de inima cu marginile usor ondulate, colorate in nuante de vernil deschis cu marginile frumos conturate cu verde crud. Suprafata frunzelor este vizibil striata. Florile cresc pe tulpini lungi, subtiri sub forma de clopotei in nuante de alb-mov deschis.

Hosta Albopicta este o planta perena de talie mijlocie. Soiul are o crestere usoara, la maturitate se dezvolta la o inaltime de 50-100 de centimetri. Perioada de inflorire apare la inceputul anotimpului de vara in luna iunie si infloreste pana la sfarsitul lunii august. Planta creste bine in orice zona a gradinii, in locuri insorite cat si in locuri umbrite. Solurile ideale sunt solurile fertile, bine drenate cu o umiditate medie.

Hosta Albopicta este o planta decorativa de gradina, infrumuseteaza orice decor prin port, aspect si frunze si flori. Se planteaza in gradinile cu trandafiri, in gradinile de tip cottage si in aranjamente stradale sau in parcuri.

Amplasare : Umbra, Semi-umbra
Creste pana la : 50 - 100 cm
Anotimp inflorire : Vara