Spanz Helleborus niger

* Dimensiune : 
* Culoare flori : 
35,20 lei
- +

Helleborus niger este o planta erbacee, perena cu flori care face parte din familia de plante Ranunculaceae. Soiul poarta denumirea de Spanz de iarna. Planta este originara din Europa si Asia, creste in zonele montane. Planta creste cu tulpinile carnoase. Frunzele au aspect palmat, sectat in nuante de verde inchis. Florile cresc solitar pe tulpini. Fiecare floare este formata din 5 petale albe.

Spanzul de iarna se incadreaza in categoria plantelor perene de talie mica. Inaltimile maxime la maturitate sunt de 20-30 de centimetri. Este o planta de primavara. Florile se deschid in luna februarie si infloresc pana in luna aprilie. Plantarea trebuie facuta doar in zonele cu semi-umbra. Creste bine in soluri fertile, bine drenate cu o umiditate medie constanta.

Helleborus niger este o planta decorativa de gradina. Ofera frumusete aranjamentelor prin port, frunze si flori. Este planta potrivita pentru decorarea gradinilor in anotimpul de primavara. Se planteaza pe langa borduri, copaci, pe portiuni intinse ca acoperitoare de sol. 

Amplasare : Semi-umbra
Creste pana la : 20 - 30 cm
Anotimp inflorire : Primavara