Pulmonaria angustifolia

* Dimensiune : 
* Culoare flori : 
19,50 lei
- +

Pulmonaria angustifolia este o planta erbacee, perena cunoscuta sub denumirea de Mierea ursului. Planta face parte din familia de plante Boraginaceae. Soiul creste dens cu tulpinile groase. Frunzele cresc sub forma ovata intr-o culoare de verde inchis cu urme rugini. Suprafata frunzelor este acoperita de perisori mici, gri. Florile sunt mici, cresc sub forma de palnie intr-o culoare de albastru-movaliu. Florile cresc grupate pe tulpina.

Mierea ursului este o planta de talie medie cu o crestere usoara. Planta poate sa se dezvolte la o inaltime de 30-50 de centimetri. Creste bine daca se planteaza in zonele cu semi-umbra si in locuri insorite. Soiul prefera solurile care au un drenaj bun cu o umiditate medie. Planta tolereaza bine daunatorii si temperaturile scazute.

Pulmonaria angustifolia este o planta decorativa de gradina. Ofera frumusete decorurilor prin port, aspect, frunze si flori. In aranjamente se planteaza in borduri, pe langa copaci si trotuare. Soiul este si o planta medicinala benefica pentru tratarea anumitor afectiuni.

Amplasare : Semi-umbra, Umbra
Creste pana la : 20 - 30 cm
Anotimp inflorire : Primavara