Ligularia dentata Desdemona

* Dimensiune : 
* Culoare flori : 
27,50 lei
- +

Ligularia dentata 'Desdemona' este o planta erbacee, perena cu flori care face parte din familia Asteraceae. Planta creste cu aspect robust, formeaza tufe dense cu frunze si flori. Frunzele sunt mari, cresc sub forma lombata in nuante de verde inchis. Suprafata frunzelor este striata. Florile cresc in varful tulpinelor. Tulpinile sunt lungi, robuste colorate in nuante de maroniu-visiniu. Florile sunt de tip margareta, cresc cu petalele inguste in nuante intense de portocaliu.

Ligularia Desdemona este o planta perena de talie mare cu o crestere usoara. Planta ierneaza, creste anual. Inaltimile maxime la maturitate sunt de 50-100 de centimetri. Perioada de inflorire este lunga, infloreste din luna iulie pana in luna septembrie. Prospera bine in zonele ferite de lumina directa a soarelui, in zone cu semi-umbra, dar poate fi plantata si in locatii cu lumina. Solurile preferate sunt cele fertile si umede. Planta trebuie ferita de vanturi puternice si uscate.

Ligularia Desdemona este o planta decorativa de gradina. Ofera decor prin port, frunze si flori. Este un soi ideal pentru decorarea gradinilor de tip cottage si informale. Se planteaza pe langa copaci, garduri, ziduri si in ronduri.

Amplasare : Semi-umbra
Creste pana la : 50 - 100 cm
Anotimp inflorire : Toamna, Vara