Hosta tardiana Halcyon

* Dimensiune : 
19,80 lei
- +

Hosta tardiana 'Halcyon' este o planta erbacee, perena care face parte din familia de plante Asparagaceae. Planta formeaza tufe superbe, impodobite cu frunze decorative si flori. Frunzele cresc sub forma de inima in nuante de verde-albicios, verde-albastrui. Suprafata frunzelor este brazdata de striatii vizibile. Florile cresc pe tulpini lungi sub forma de clopotei in nuante de mov deschis cu alb.

Crinul de toamna Halcyon este o planta perena de talie mica cu o crestere usoara. Planta ierneaza. La maturitate se dezvolta cu usurinta la o inaltime de 30-50 de centimetri. Perioada de inflorire apare in anotimpul de vara in lunile iulie si august. Creste bine in orice zona din gradina, in general prefera zonele cu semi-umbra si locurile cu umbra. Solurile ideale sunt cele bogate, fertile, care au un drenaj bun. Este o planta care nu necesita intretineri si ingrijiri deosebite.

Hosta tardiana 'Halcyon' se planteaza in orice tip de gradina si in parcuri. Ofera frumusete peisagistica prin port, aspect, frunze si flori. Se planteaza pe langa copaci, borduri, trotuare, banci sau in ghivece mari.

Amplasare : Umbra, Semi-umbra
Creste pana la : 30 - 50 cm
Anotimp inflorire : Vara