Iris Black Gamecock

* Dimensiune : 
* Culoare flori : 
19,50 lei
- +

Iris 'Louisiana Black Gamecock' este o planta erbacee, perena cunoscuta sub denumirea de Iris. Soiul face parte din familia Iridaceae. Este un soi originar din Europa si Asia. Planta formeaza tufe cu frunze si flori. Frunzele cresc sub forma lanceolata, ingusta in nuante de verde inchis. Tulpinile sunt lungi si carnoase. Pe o singura tulpina cresc mai multe flori. Florile sunt superbe, cresc in nuante de bleumarin cu interiorul violet. Petalele au aspect catifelat.

Irisul Black Gamecock este o planta perena de talie mijlocie. Irisul creste anual, ierneaza. La maturitate planta poate sa se dezvolte la o inaltime de 50-100 de centimetri. Primele flori se deschid la inceputul verii, in luna iunie si infloresc pana la sfarsitul lunii iulie. Planta prospera bine daca se planteaza in zonele cu semi-umbra si in locuri insorite. Solul preferat este cel fertil, bine drenat.

Irisul Black Gamecock este un soi ideal pentru decorarea stradala, pentru gradini si parcuri. Frumusetea plantei este oferita prin port, frunze si flori. Ofera imagini interesante in gradinile de tip cottage. In aranjamente se planteaza pe langa borduri si trotuare.

Amplasare : Semi-umbra
Creste pana la : 50 - 100 cm
Anotimp inflorire : Vara