Brunnera macrophylla

* Dimensiune : 
* Culoare flori : 
18,50 lei
- +

Brunnera macrophylla este o planta erbacee, perena cu flori. Soiul face parte din familia de plante Boraginaceae. Planta este originara din Europa de Est. Planta creeaza tufe dense si bogate cu frunze si flori. Frunzele cresc sub forma lanceolata in nuante intense de verde. Florile sunt mici formate din 5 petale colorate in nuante de albastru deschis cu interiorul alb.

Brunnera se incadreaza in categoria plantelor perene de talie mica. Soiul atinge inaltimile de 30-50 de centimetri. Perioada de inflorire incepe din luna mai si tine pana la sfarsitul lunii iunie. Plantarea trebuie facuta doar in zonele insorite si in locuri cu semi-umbra. Solurile preferate sunt solurile care au un drenaj bun cu o umiditate medie.

Brunnera macrophylla este o planta decorativa de gradina. Frumusetea plantei este evidentiata prin port, aspect, frunze si flori. Este un soi ideal pentru amenajarea gradinilor cu semi-umbra. Ofera imagini naturale aranjamentelor daca se planteaza in borduri, pe langa copaci, sau in aranjamente florale mixte. 

Amplasare : Umbra, Semi-umbra
Creste pana la : 30 - 50 cm
Anotimp inflorire : Primavara, Vara