Vinetica Ajuga reptans Atropurpurea

* Dimensiune : 
* Culoare flori : 
16,50 lei
- +

Ajuga reptans Atropurpurea este o planta erbacee, perena cunoscuta sub denumirea populara de Vinetica. Planta face parte din familia Lamiaceae. Planta creste dens, formeaza tufe decorative. Creste cu tulpinile scurte carnoase. Frunzele cresc sub forma ovala cu marginile ondulate intr-o culoare violet-argintiu cu aspect lucios. Florile sunt mici, albastre.

Vinetica se incadreaza in categoria plantelor decorative de talie mica. Soiul are o crestere usoara, poate sa ajunga la o inaltime de 15-20 de centimetri. Perioada de inflorire incepe din luna mai si tine pana in luna iunie. Creste puternic in zonele luminoase si insorite sau in locuri cu semi-umbra. Solurile preferate sunt cele bine bine drenate, umede.

Ajuga reptans Atropurpurea este o planta decorativa de gradina, soiul ofera frumusete aranjamentelor prin port, frunze si flori. Se planteaza in orice tip de gradina. Creeaza imagini inedite daca se planteaza pe langa copaci, pe ziduri, pe langa trotuare sau in aranjamente decorative mixte.

Amplasare : Semi-umbra
Creste pana la : 15 - 20 cm
Anotimp inflorire : Primavara, Vara