Arbust Cornus florida

* Dimensiune : 
55,00 lei
- +

Cornus florida este un arbust decorativ cu flori care face parte din familia Cornaceae si este originar din America de Nord. Soiul creste sub forma de copac mic cu o coroana frumoasa, ramificata. Frunzele sunt simple, cresc in perechi sub forma ovata intr-o culoare de verde inchis, crud. Florile sunt foarte atragatoare, fiecare este formata din patru petale albe iar in perioada de inflorire coroana arbustului este frumos impodobita.

Cornus florida se incadreaza in categoria arbustilor de talie mijlocie. Soiul are o crestere moderata. Inaltimea maxima la care ajunge arbustul la maturitate este de 200-300 de centimetri. Perioada de inflorire incepe in primele luni de vara in luna iunie si iulie. Arbustul trebuie plantat in zonele cu semi-umbra sau in locuri insorite. Soiul nu este pretentios fata de sol, creste bine in soluri cu un drenaj bun. Arbustul are o toleranta ridicata la poluarea aerului si la daunatori.

Cornus florida ofera decor prin frunze si flori. Soiul este ideal ca element decorativ in orice tip de gradina. Creeaza aranjamente frumoase daca se planteaza pe langa cladiri, garduri, ziduri si pajisti. Pentru un aranjament atragator se planteaza solitar.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 200 - 300 cm
Anotimp inflorire : Vara