Liliac indian Lagerstroemia indica

* Dimensiune : 
35,00 lei
- +

Lagerstroemia indica este un arbust decorativ cu flori originar din Asia care este cunoscut si sub denumirea de Liliac Indian. Soiul creste cu mai multe tulpini inalte. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovata intr-o culoare de verde intens iar florile cresc cu aspect batut in culori aprinse de roz, mov sau alb sub forma de buchete mari.

Liliacul Indian este un arbust decorativ care se integreaza in categoria soiurilor de talie mare, astfel la maturitate poate atinge inaltimile de 3-5 metri. Perioada de inflorire este lunga, primele flori se deschid in luna iulie si infloresc abundent pana la sfarsitul lui septembrie. Arbustul se planteaza doar in zonele deschise cu multa lumina si prospera bine in soluri cu o umiditate medie si un drenaj bun. Specia suporta bine tunderea si tolereaza poluarea aerului din orasele aglomerate.

Lagerstroemia indica este un arbust decoartiv de gradina a carui frumusete este evidentiata de aspect, frunzis si in special flori. Soiul este ideal pentru amenajarea gradinilor mici. Liliacul se integreaza perfect in mai multe aranjamente peisagistice si creste la fel de bine si in ghivece mari. Se planteaza ca element decorativ in parcuri, pe terase si alte spatii publice.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 3 - 5 metri
Anotimp inflorire : Toamna, Vara