Liliac de vara Buddleja Sungold

* Dimensiune : 
19,50 lei
- +

Buddleja weyeriana Sungold este un arbust decorativ cu flori care face parte din familia Scrophulariaceae. Liliacul de Vara este un arbust foios, creste bogat in ramuri arcuite care formeaza tufisuri inalte. Frunzele cresc sub forma lanceolata in nuante de verde inchis, semi-lucios. Suprafata frunzelor este brazdata de striatii. Florile cresc bogat pe suprafata arbustului, sunt mici si formeaza buchete colorate in nuante aprinse de galben si portocaliu. Ele cresc sub forma de trompeta.

Liliacul de Vara Sungold este un arbust de talie mare cu o crestere moderata. Soiul se dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 3-5 metri. . Florile infrumuseteaza frumos suprafata arbustului din luna iulie pana in septembrie. Arbustul prospera cel mai bine in zonele insorite, luminoase dar creste bine si daca se planteaza in locurile cu semi-umbra. Arbustul prefera solurile fertile, bogate cu un drenaj bun si nu necesita intretineri deosebite. Specia atrage fluturii.

Buddleja weyeriana 'ungold este un arbust decorativ prin port, aspect, frunze si flori. Arbustul creeaza imagini interesante in gradinile de tip Cottage, gradinile naturale si informale. Soiul se planteaza solitar ca element de accent sau aliniat pentru a delimita spatiile din gradina.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 3 - 5 metri
Anotimp inflorire : Vara, Toamna