Iasomie Philadelphus coronarius Aureus

* Dimensiune : 

Philadelphus coronarius este un arbust decorativ cu flori parfumate originar din Europa si Caucaz care este cunoscut si sub denumirea de Lamaita sai Iasomie. Specia face parte din familia Hydrangeaceae. Se poate dezvolta sub forma de mic copac bogat cu ramuri inalte iar frunzele cresc sub forma ovata in nuante de verde crud cu aspect semi-lucios. Florile sunt deosebite. Albe si parfumate, ele impodobesc minunat suprafata arbustului.

Philadelphus este un arbust decorativ de talie mijlocie care poate atinge inaltimea de 2 metri avand o crestere lenta spre moderata. Perioada de inflorire incepe catre sfarsitul primaverii, odata cu venirea caldurii anotimpului de vara. Primele flori incep sa apara pe crengi in luna mai si infloresc pana la sfarsitul lunii iunie.

Se recomanda amplasarea in zone scaldate de lumina soarelui, insorite dar arbustul tolereaza bine si locurile cu semi-umbra fiind o optiune foarte buna pentru plantarea langa ziduri sau garduri. Lamaita adora solurile alcaline, nisipoase, lutoase si neutre tolerand de asemenea poluarea si seceta.

Lamaita este un arbust decoartiv prin port, frunze si flori. Se utilizeaza in aranjamente decorative de gradini in parcuri si alte aranjamente peisagistice. Se planteaza solitar sau sub forma de gard viu si devine un element extrem de atragator datorita numarului mare de flori si parfumului acestora.

Amplasare : Semi-umbra
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Vara, Primavara