Leycesteria formosa

* Dimensiune : 
22,00 lei
- +

Leycesteria formosa este un arbust decorativ, foios care face parte din familia Caprifoliaceae si este originar din Asia. Creste puternic cu ramurile lungi, bogat imbodobite cu frunze si flori. Este cunoscut sub denumirea de Caprifoi de Himalaya. Frunzele cresc in perechi sub forma ovala-ascutita in nuante inchise de verde cu aspect semi-lucios iar florile cresc in nuante intense de rosu-visiniu. Arbustul face fructe mici, rotunde in nuante negricioase de maro.

Caprifoiul de Himalaya este un arbust de talie mijlocie cu o crestere moderata si o perioada lunga de inflorire. Primele flori incep sa apara pe crengi in luna iunie si infloresc pana la sfarsitul lunii septembrie. Soilul prospera bine daca se planteaza in zonele insorite. Creste bine in soluri afanate, bine drenate cu o umiditate medie si nu este sensibil la daunatori si la boli. Caprifoiul nu necesita intretineri.

Leycesteria formosa este un arbust decorativ prin port, aspect, frunze si flori. Soiul este ideal pentru amenajarea gradinilor si a parcurilor si creeaza imagini naturale in gradinile montane si in cele de stil Cottage.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Toamna, Vara