Potentilla Marian Red Robin

* Dimensiune : 

Potentilla fruticosa Marian Red Robin este un arbust decorativ cu frunzisul cazator care face parte din familia Rosaceae. Se dezvolta cu ramurile rasfirate si creeaza tufisuri dense cu ramuri impodobite de frunze si flori. Frunzele sunt mici, cresc sub forma palmata in nuante de verde crud. Florile sunt foarte frumoase, fiecare floare este formata din 5 petale rosii iar in interior sunt galbene. In perioada de inflorire ele impodobesc puternic arbustul.

Potentilla Red Robin este un arbust decorativ de talie mica care se poate dezvolta la o inaltime de 50 de centimetri. Perioada de inflorire este lunga, primii boboci se deschid in luna iunie si infloresc pana in octombrie. Arbustul prefera zonele de plantare in locatiile cu semi-umbra sau cele insorite si creste bine in mai multe tipuri de soluri care au un drenaj bun. Nu prezinta sensibilitate la boli sau la daunatori.

Potentilla fruticosa Red Robin este un arbust decorativ perfect pentru amenajarea gradinilor mici, a celor in stil cottage sau de stancarie. Soiul se poate planta pe langa borduri si trotuare. Creste la fel de bine si in ghivece mari care se pot utiliza pentru amenajarea teraselor si balcoanelor.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 50 - 100 cm
Anotimp inflorire : Toamna, Vara