Iasomie Monteau d'Hermine

* Dimensiune : 
24,20 lei
- +

Philadelphus Monteau d'Hermine este un arbust decorativ cu flori care se incadreaza in familia Hydrangeaceae. Arbustul este un soi de Iasomie de gradina cu florile duble si formeaza tufisuri bogate cu ramurile lungi, bogat impodobite cu frunze. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovata in culori intense de verde. Florile sunt albe, extrem de atragatoare, cresc cu aspect batut cu petalele parfumate. Pe crengi florile cresc in grupuri. In perioada de inflorire impodobesc ramurile din abundenta.

Iasomia Monteau d'Hermine este un arbust decorativ de talie mijlocie care poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 50-100 de centimetri. Se planteaza in locuri insorite dar tolereaza bine si locurile cu semi-umbra. Creste ideal in soluri bine drenate, fertile cu umiditate medie. Soiul are o rezistenta remarcabila la perioadele de seceta si la temperaturile scazute.

Philadelphus Monteau d'Hermine este apreciat datorita aspectului interesant al florilor parfumate. Frumusetea ii este scoasa in evidenta prin port, frunze si flori. Parfumul florilor este delicat, specific soiului. Este ideal ca element decorativ pentru gradini si parcuri. Se poate planta solitar pe laga cladiri, ziduri sau garduri.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 50 - 100 cm
Anotimp inflorire : Vara