Ceanothus thyrsiflorus repens

* Dimensiune : 

Ceanothus thyrsiflorus repens este un arbust decorativ cu flori care face parte din familia Rhamnaceae. Soiul este foios (cu frunzele cazatoare) si creeaza tufisuri dense, bogate in frunzis.

Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovata in nuante de verde inchis cu aspect lucios. Florile creeaza panicule frumoase in nuante de albastru-lavanda.

Ceanothus thyrsiflorus repens este un arbust de talie mica cu o crestere usoara spre moderata. Soiul creste la o inaltime cuprinsa intre 100-150 de centimetri. Florile infrumuseteaza aspectul arbustului la inceputul verii, primele apar in luna mai si infloresc pana la sfarsitul lunii iunie. Soiul se dezvolta cel mai bine in zonele deschise cu multa lumina naturala si prospera bine daca se planteaza in soluri bine drenate cu o umiditate medie. Tolereaza poluarea aerului si nu este prea sensibil fata de daunatori.

Arbustul este foarte decorativ prin port, aspect, frunze si flori. Se planteaza in aranjmaente de gradini si parcuri. In borduri ofera imagini demne de admirat. Ceanothus thyrsiflorus repens este ideal pentru decorarea gradinilor de tip Courtyard si de tip Informale.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Vara