Calin Viburnum opulus Roseum

* Dimensiune : 
48,00 lei
- +

Viburnum opulus Roseum este un arbust ornamental caer face parte din familia Adoxaceae. Este foarte apreciat datorita florilor care impodobesc puternic fiecare ramura. Frunzisul este bogat, fiecare frunza fiind sub forma palmata in nuante intense de verde iar florile sunt mici si cresc in buchete globulare. In perioada de inflorire arbustul creeaza imagini placute si foarte decorative. Fructele nu se consuma.

Calinul Roseum este un arbust decorativ de talie mare care poate atinge la maturitate inaltimi de 2-4 metri. Perioada de inflorire este spectaculoasa la acest soi, primele flori apar in luna mai si infloresc pana la sfarsitul luna iunii. Arbustul creste armonios in zonele puternic luminate, insa suporta bine si in locurile cu semi-umbra iar daca se planteaza in aceste zone arbustul va inflori din abundenta. Prefera solurile fertile cu un drenaj bun si nu necesita ingrijiri sau intretineri deosebite.

Viburnum opulus Roseum este un arbust ornamental prin port, frunze si flori. Plantat in gradinile mici sau mari ofera imagini elegante peisajului. Este potrivit si pentru realizarea de garduri vii.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Anotimp inflorire : Primavara, Vara