Calin Viburnum plicatum Mariesii

* Dimensiune : 
22,00 lei
- +

Viburnum plicatum Mariesii este un arbust decorativ de gradina care intra in familia Adoxaceae. Arbustul se dezvolta puternic si formeaza tufisuri boagate in frunzis. Ramurile sunt usor arcuite si puternic impodobite cu frunze care sunt de marime mijlocie si cresc sub forma ovata intr-o culoare de verde intens avand marginile dintate. Florile cresc grupate si formeaza buchete albe cu crem. Arbustul face fructe mici si sferice in nuante aprinse de rosu.

Viburnum Mariesii este un arbust decorativ de talie medie, inaltimile maxime la care ajunge la maturitate fiind intre 150-200 de centimetri. Perioada de inflorire ofera arbustului imagini spectaculoase. Primele flori se deschid in luna mai si infloresc pana in luna iunie. Soiul creste cel mai bine daca se planteaza in zonele deschise, insorite dar creste la bine si in locuri cu semi-umbra. Arbustul nu este pretentios fata de sol, lep prefera in general pe cele cu un drenaj bun. Nu necesita intretineri deosebite.

Viburnum Mariesii este un arbust decorativ recomandat pentru amenajarea gradinilor si parcurilor. Frumusetea lui este data de port, aspect, frunze si in special flori. In gradini se poate planta solitar pe langa ziduri, garduri sau cladiri. Creeaza imagini pline de prospetime si in aranjamente mixte.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 100 - 150 cm
Anotimp inflorire : Vara, Primavara