Hurmuz Symphoricarpos albus

* Dimensiune : 
18,50 lei
- +

Symphoricarpos albus este un arbust decorativ care face parte din familia Caprifoliaceae. Denumirea populara este de Hurmuz Alb. Arbustul formeaza tufisuri dense cu ramurile lungi si subtiri. Frunzele sunt simple, de marime mijlocie si cresc sub forma ovala intr-o culoare de verde inchis. In anotimpul de toamna frunzisul devine usor cenusiu. Florile sunt mici si cresc in culori rozali cu alb.

In toamna arbustul face fructe, acestea fiind extrem de ornamentale, sunt mici si cresc sub forma de boabe albe.

Hurmuzul Alb se incadreaza in categoria arbustilor de talie mijlocie. Inaltimea maxima la care poate ajunge la maturitate este de 150-200 de centimetri. Pozitionarea trebuie facuta in zonele insorite dar daca se planteaza la semi-umbra creste aproape la fel de bine. Perioada de inflore incepe la inceputul verii, primele flori apar in luna iunie iar arbustul continua sa fie impodobit cu flori pana in luna septembrie. Soiul creste bine in mai multe tipuri de soluri si nu este sensibil la poluare sau la daunatori.

Symphoricarpos albus este un arbust decorativ de gardina, aspectul, frunzisul si fructele ii scot in evidenta frumusetea. Plantat in gradini si parcuri creeaza imagini interesante. Soiul se planteaza solitar pe langa borduri, garduri, trotuare si creeaza efecte interesante in combinatii cu alte plante.

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 150 - 200 cm
Anotimp inflorire : Vara, Toamna