Albizia julibrissin

* Dimensiune : 
95,00 lei
- +

Albizia julibrissin este un arbore decorativ cu frunzele cazatoare. Arborele este originar din Asia. Copacul este cunoscut sub denumirea de Arborele de Matase. Arborele se dezvolta cu o tulpina puternica acoperita de o scoarta in nuante gri. Suprafata scoartei are striatiile vizibile. Coroana este densa, larga cu o forma neregulata. Arborele are frunzele mari, cresc sub forma penata intr-o culoare inchisa de verde.

Florile sunt foarte frumoase, au aspect pufos, matasos colorat in nuante rozalii, mov. In perioada de inflorire arborele este vizitat de multe albine si fluturi. Fructele copacului cresc cu aspect de pastaie.

Arborele de matase se incadreaza in categoria arborilor de talie mijlocie cu o crestere usoara. Soiul la maturitate poate sa ajunga la o inaltime cuprinsa intre 5-10 metri. Copacul trebuie plantat doar in zonele insorite si luminoase. Arborele de matase prospera bine in soluri umede si acide.

Albizia julibrissin este cultivat ca si arbore decorativ ideal pentru amenajarea gradinilor si a parcurilor. Soiul ofera frumusete prin port, aspect, frunze si flori. Coroana bogata este atractia principala. Arborele se poate planta pe langa ziduri, cladiri, case, trotuare.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 5 - 10 metri
Anotimp inflorire : Vara