Crataegus monogyna Stricta

* Dimensiune : 
95,00 lei
- +

Crataegus monogyna Stricta este un copac foios care apartine familiei de plante Rosaceae. Denumirea populara romaneasca a copacului este Paducel. Arborele se dezvolta cu un trunchi puternic. Coroana copacului este densa, creste sub forma ovala, columnala. Frunzele sunt de marime mijlocie, cresc sub forma lombata intr-o culoare de verde inchis cu suprafata lucioasa. Florile sunt mici, cresc in buchetele albe. In perioada de inflorire copacul este frumos impodobit.

Fructele sunt micii, cresc sub forma sferica in nuante aprinse de rosu.

Paducelul este un copac de talie mijlocie cu o crestere moderata. Soiul poate atinge inaltimile de 5-10 metri. Perioada de inflorire apare in anotimpul de primavara in luna mai. Paducelul adora lumina, plantarea trebuie facuta in zonele luminoase, creste la fel de bine si in locuri cu semi-umbra. Copacul nu este pretentios fata de sol, prefera in general solurile care au un drenaj bun. Paducelul rezista la seceta si la temperaturile scazute. Copacul are un grad scazut de intretinere.

Crataegus monogyna Stricta ofera frumusete prin aspect, coroana, frunze, flori si fructe. Paducelul se planteaza in gradini, parcuri sau stradal. Copacul are propietati curative. Florile si fructele se folosesc in medicina naturista. Paducelul se poate planta solitar sau aliniat.

Amplasare : Soare, Semi-umbra
Creste pana la : 5 - 10 metri
Anotimp inflorire : Primavara