Dud Alb Morus alba Pendula

* Dimensiune : 
380,00 lei
- +

Morus alba Pendula este un arbore foios cu frunzisul cazator care apartine familiei de plante Moraceae. Copacul este cunoscut sub denumirea de Dudul Alb Pendular. Arborele are originile din Asia, Nordul Chinei. Copacul formeaza o coroana interesanta cu aspect pendular. Frunzele sunt de marime mijlocie, cresc sub forma lombata intr-o culoare intensa de verde cu suprafata lucioasa. Odata cu venirea anotimpului de toamna frunzisul ingalbeneste.

Florile sunt de tip matisori. Fructele sunt mici, cresc in nuante de roz si alb. Fructele au un gust dulce-acrisor.

Dudul Alb Pendular este un copac de talie mica cu o crestere usoara-moderata. Soiul poate atinge la maturitate inaltimile de 3-5 metri. Copacul infloreste la inceputul lunii mai. Dudul prospera bine in zonele insorite si luminoase. Copacul nu este pretentios fata de sol, prefera in general solurile bogate care au un drenaj bun. Dudul are o rezistenta buna la perioadele de seceta si la temperaturile scazute si ger. Copacul nu necesita intretineri.

Morus alba Pendula este un arbore decorativ prin port, coroana, frunze, flori si fructe. Dudul se planteaza ca arbore decorativ in gradini, stradal sau in parcuri. Dudul se cultiva pentru cresterea viermilor de matase.

Amplasare : Soare
Creste pana la : 3 - 5 metri
Anotimp inflorire : Primavara