Crataegus laevigata Pauls Scarlet

* Dimensiune : 
98,00 lei
- +

Crataegus laevigata Pauls Scarlet este un copac foios cu frunzisul cazator. Arborele apartine familiei de plante Rosaceae. Denumirea populara a copacului este Paducelul cu flori rosii. Arborele se dezvolta cu tulpina puternica si cu o coroana larga cu o forma neregulata. Frunzele cresc sub forma palmata-lombata, formata din 5 lobi. Suprafata frunzelor este lucioasa.

Florile sunt mici, cresc cu aspect dublu in nuante de rosu si roz. Petalele florilor sunt parfumate. Fructele cresc sub forma sferica intr-o culoare de rosu aprins.

Paducelul cu flori rosii se incadreaza in categoria arborilor de talie mijlocie. Soiul creste la o inaltime cuprinsa intre 5-10 metri. Cresterea arborelui este moderata. Paducelul infloreste la sfarsitul anotimpului de primavara in luna mai si iunie. Fructele se coc incepand din luna august pana in luna octombrie. Arborele adora lumina, copacul prospera cel mai bine in zonele luminoase, dar se poate planta si in locuri cu semi-umbra. Soiul nu este pretentios fata de sol, se adapteaza bine in mai multe tipuri de soluri. Paducelul are o rezistenta foarte buna la perioadele de seceta si la temperaturile scazute.

Crataegus laevigata Pauls Scarlet este cultivat ca arbore decorativ dar si pentru flori si fructe. Florile sunt folosite in medicina naturista. Copacul se poate planta in gradini, parcuri si alte spatii verzi. 

Amplasare : Semi-umbra, Soare
Creste pana la : 5 - 10 metri
Anotimp inflorire : Vara, Primavara